Over mij en deze blog

Dit is de allereerste post van mij nieuwe blog, hoera! Allereerst moet ik stiekem bekennen, ik heb geen idee waar ik aan begin. Het heeft een hele tijd in mijn hoofd lopen spoken om een blog te beginnen, tot vandaag. Vaak lees ik blogs van anderen omdat ik deze leuk vind en hier geweldige nieuwe dingen van leer, dus waarom zouden andere mensen dit niet ervaren bij mijn blog? Dus, hup, ik heb de sprong gewaagd!

Wie ben ik?
Ja, wie denkt nou zo interessant te zijn om een blog te schrijven over zichzelf en haar levensstijl? Juist, ik. Romee Hoeksma. Een jonge meid (op dit moment 19), geboren in Enschede (waar ik tevens nog steeds woon), studerend in Deventer en sinds ongeveer 2014 gefascineerd door alles wat met het milieu en vervuiling te maken heeft.

‘Be the change you want to see in the world’

En waar gaat deze blog nou eigenlijk over?
Zoals in de titel van mijn blog vermeldt staat, gaat mijn blog voornamelijk over een zero waste lifestyle. En voor degenen onder ons die Engels niet zo goed begrijpen, betekend dit een levensstijl zonder (plastic) afval. Juist, dat lees je goed, leven zonder afval. Daarnaast probeer ik ook zonder negatieve ‘footprint’ en dus ‘groen’ te leven, hier lees je ook over op mijn blog.

Waarom leef ik zonder afval?
Een klein stukje hierboven staat dat ik sinds 2014 bezig ben met het milieu en vervuiling. Hiervoor was ik gewoon net zoals iedere andere tiener. Afval was gewoon afval, en weg was weg (we spreken namelijk altijd van ‘weg’ als we iets in de prullenbak gooien). Tegenwoordig zie ik dat anders. Mijn kijk op afval en vervuiling is voor het eerst veranderd door Rae Strauss. Ik vond Rachelle via Twitter en keek wat rond opvervuiling haar website http://www.myzerowaste.com. Rae leefde zonder afval, dit kon toch helemaal niet dacht ik? Ik begon te lezen op haar blog, en las meer, en las meer en las meer. De uitdaging om zo min mogelijk afval te produceren (en ook je footprint zo klein mogelijk maken) sprak me toen al aan. Ook vond ik steeds meer informatie over wat afval en vervuiling met onze wereld (en de mensen erop) doet. Shock. Ja, echt, ik was in shock. Hoe kon dit allemaal zo doorgaan zonder dat niemand er wat aan deed? En toen ben ik begonnen met het minderen van afval en het verkleinen van mijn footprint. Want ik leerde, afval was niet gewoon afval, en weg was al helemaal niet weg.

Waarom ben ik deze blog begonnen?
Deze blog ben ik begonnen om gewoon lekker te schrijven (want ja, ik ben zo iemand die dat leuk vindt) en jullie te laten weten hoe ik zero waste leef. Wat jij er mee doet, mag je helemaal zelf weten, iedereen zijn ding, toch? Daarbij gaan alle zero waste blogs die ik lees over volwassenen die zelf boodschappen doen en zelf alles kunnen beslissen. Ik woon nog thuis, ik heb minimale invloed op onze wekelijke boodschappen en heb ook geen enorme berg geld (teleurstelling, niet?). Wellicht inspireer ik iemand (jou!) en maken we samen de wereld een beetje schoner. (Diep, vindt je niet?) And that’s why this teen is going green!

Mij op meer plekken volgen? Dat kan! Rechts zie je een knop waar je je e-mail kunt invullen, je zult dan iedere keer als ik iets nieuw plaats een mailtje krijgen. Verder kun je me vinden op Facebook, Instagram, LinkedIn of je kan de When A Teen Goes Green Facebookpagina volgen. Oh, en ook op Snapchat ben ik actief, romee_xx1 is mijn o-zo-awkward gebruikersnaam (ja, dit is zo’n naam die je registreert en waarvan je later beseft dat het écht niet kan, maar niet meer kunt veranderen), maar dat neemt de lol niet weg toch? Zie ik je daar.

Liefs,
Romee

3 gedachtes over “Over mij en deze blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s