Loose – de Webshop voor verpakkingsvrije boodschappen binnen Enschede

Wellicht heb je het al een aantal keer opgemerkt in mijn weekoverzichten, ik was al heel lang bezig met het opstarten van een eigen bedrijf. Naast dat ik mijn eigen gedrag probeerde veranderen, wilde ik namelijk meer doen! Ik wil ook anderen helpen een afvalvrije levensstijl na te leven. Tegelijkertijd leek het me perfect om te proberen van mijn passie (deels) mijn werk te maken. Dus, nu is het zo ver! Vanaf nu ben ik eigenaar van Loose, dé eerste webshop in Enschede voor verpakkingsvrije boodschappen! 

Het concept
Om maar meteen straight to the point te komen, wat is Loose? Loose is de webshop voor verpakkingsvrije boodschappen binnen Enschede! De webshop is te vinden via

www.loose-enschede.nl

en er zijn voor nu alleen houdbare producten te koop. Wanneer je een bestelling plaatst, kom ik je boodschappen in weckpotten op de fiets (vandaar dat ik op dit moment alleen nog in Enschede bezorg) bij jou thuis brengen. De bezorgdagen die ik hanteer zijn donderdag en zondag, tussen 17:00 en 19:00. Ben je klaar met je producten en zijn de weckpotten dus leeg, dan kom ik de weckpotten weer ophalen (bij een vervolgbestelling of zomaar). Voor deze weckpotten betaal je dus bij iedere bestelling een borg, en zodra ik de weckpotten weer allemaal in heb genomen dan wordt deze borg teruggestort. Je betaald uiteindelijk dus uiteindelijk alleen voor de producten zelf en het systeem werkt als een ruilsysteem. Helemaal circulair en zonder afval dus!

Waarom ben ik Loose gestart?
Zoals je op deze blog wel leest, ben ik hard op weg naar een leven zonder afval. En tijdens deze reis kwam ik er eigenlijk achter dat er in Enschede wel opties zijn voor verpakkingsvrije boodschappen, maar die zijn overal verspreid. Ik dacht: ‘Waarom doet niemand daar wat aan?’ en toen bedacht ik me ‘Ik ben iemand!’. Omdat deze verpakkingsvrije boodschappen zo verspreid binnen Enschede verkrijgbaar waren, leek het mij geweldig om deze producten te bundelen, zodat je op één plek gemakkelijk zonder afval kunt winkelen! Hierom is het tevens ook een webshop geworden. Lekker flexibel voor jou, bestellen wanneer je wilt en vaste bezorgtijden! En ook omdat ik op dit moment nog full-time HBO student ben, is dit voor mij stukken beter te combineren. Zoals je hierboven las is het een ruilsysteem, circulair. Er komt geen afval bij kijken en dat is in 2018 hard nodig denk ik.

‘Be the change you want to see in the world’ – Gandhi

Een uitdaging
Nu dat ik net ben gestart, is het allemaal nog uitproberen. Ik denk dat het systeem op dit moment goed is ingericht, maar de praktijk zal gaan uitwijzen of dit echt zo is. Ik ben zo’n 1,5 jaar bezig geweest om dit concept van een idee naar een daadwerkelijke onderneming te krijgen. En die weg is best spannend geweest moet ik eerlijk bekennen. Want het is best lastig om een onderneming te beginnen als 19-jarige, terwijl dit concept nog vrij nieuw is. Ik ken winkels voor verpakkingsbrij boodschappen alleen in de vorm van een fysieke winkel, en niet als een webshop. Hoewel, er is sinds ook een pilot gestart van dit concept in Leiden. Door deze beperkte bekendheid was het lastig om het concept vorm te geven. Maar! Uiteindelijk is het gelukt! Ik heb ondersteuning gekregen vanuit Saxion (waar ik studeer) in het begin, waardoor ik een goed marktonderzoek heb kunnen uitvoeren en tot de conclusie gekomen dat Enschede wel klaar is voor dit concept! Dus, tijd om het uit te voeren!

Ik kan mezelf vanaf nu dus officieel ondernemer noemen! Het is allemaal wat spannend en nieuw, maar ik heb er veel vertrouwen in. Mocht je me willen helpen? Deel dan vooral mijn website met anderen 😉 Woon je in Enschede, dan zie ik je misschien binnenkort wel bij jou aan de deur, met verpakkingsvrije boodschappen!

foto.PNG

Liefs,
Romee 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s