Weekoverzicht #2

In mijn eerste weekoverzicht vertelde ik dat er iedere donderdag een weekoverzicht online zou komen. Wellicht is het je opgevallen, maar de afgelopen twee weken is dit niet gebeurd. Ik was namelijk op vakantie! Heerlijk 13 dagen naar Gran Canaria, zon, zee en strand! Vandaar dus mijn afwezigheid, maar vanaf nu ben ik er weer!

In het vliegtuig terug is me trouwens wel iets grappig overkomen. Ik bestelde Noodles (dus, niet goed voorbereid dit keer). Ik kreeg Noodles en daarna bood de stewardess me een zakje plastic met een servet en een plastic vork aan. Ik schudde nee en zei: ‘Deze zal ik niet nodig hebben, bedankt’. Ze keek me verbaasd aan, ‘Ga je noodles zonder vork

cran canria
Gran Canaria is mooi

eten?’. Ik hield mijn bamboe vork omhoog en zei ‘Neehoor, ik heb mijn eigen’. Dit keer keek ze nog meer verbaasd. ‘Wat is de reden dat u uw eigen bestek meeneemt, er zit vast een gedachte achter?’. Ik lachte en zei ‘Ik vind het ontzettend zonde van al dat plastic om één keer te gebruiken en dan meteen weg te gooien’. Ook zij glimlachte en zei ‘Geweldig, hier hou ik van! Ik heb zelf ook al eens overwogen om alle vorken van de vlucht mee te nemen en te recyclen, maar ze smelten in de vaatwasser’. Ik wist niet helemaal hoe ik dit moest plaatsen haha, maar door die ene vork kwamen we toch in gesprek over afval #starttheconversation. Het was leuk.

Donderdag
Het was mijn eerste volle dag weer in Nederland. Het voelt altijd zó vreemd om weer thuis te komen. De eerste ochtend zweette ik de eerste drie uur enorm, zo anders is de warmte hier, erg klam. Wel fijn, om mijn familie en vrienden weer terug te zien natuurlijk. Vandaag ging ik naar het zwembad. Ja, één dag terug en meteen weer zwemmen! Gelukkig was het in NL ook mooi weer. Mijn badpak (ja, ik heb een badpak, maar hij is heel hip hoor) wordt te groot. Ik ben dus op zoek naar een andere, tweedehands. En ik moet toch eerlijk bekennen, dat is best lastig. Tweedehands beachwear is dus nog niet gevonden…

Vrijdag
Ik was gisteren in Harderwijk, dus vandaag ik ging ik weer terug naar Enschede. Ik reis altijd met de trein/fiets. Ik heb natuurlijk een gratis studenten ov-kaart, maar daarnaast ben ik nog niet aan mijn rijbewijs begonnen en ben ik dat ook niet van plan. Wow, ja. Een auto past totaal niet in het plaatje van het leven wat ik wil hebben. Met het openbaar vervoer kan ik overal komen, en in tijden van nood is er altijd een taxi beschikbaar. Leven zonder auto is voor mij totaal oké.

Zaterdag
Vandaag was ik vroeg op te gaan werken om 07:00, ik werk in de supermarkt. Vroeg werken is heerlijk, zo ben ik eerder vrij en heb ik de rest van de dag nog over! Ik kon nog even het centrum in, fijn is dat op zaterdag. ’S Avond ging ik poolen en uit met vrienden. We zijn ook even naar de MacDonalds gegaan. MacDonalds stopt bijna al hun producten in plastic. Een frietje is voor mij oké als ik echt trek heb, het zit in karton. Maar ik nam er ketchup bij, en dat zit in plastic. Leermoment voor de volgende keer. Nou is het trouwens wel een bijzondere gebeurtenis als je mij in de MacDonalds vindt hoor, eigenlijk alleen als ik met vrienden ben.

Zondag
Tja, what can I say. Ik was uit geweest dus heel veel van de zondag was er niet meer over toen ik wakker werd haha. Wel heb ik besloten om weer een abonnement te nemen op de sportschool omdat het vakantie is, help. Ik moet er maar weer aan geloven. M’n slaapritme was lekker verpest dus ik bleef tot laat op.

Maandag
Ik stond om 09:00 op om mijn slaapritme weer een beetje normaal te maktasjeen. Dit heb ik eigenlijk nog nooit gedaan in een vakantie, dus een beetje freaky is het wel. Maar wat is het toch leuk om nog zo’n lange dag voor je te hebben. Dit is eigenlijk de eerste ‘echte’ vakantiedag van mij, dat ik thuis ben. Ik heb de dag grotendeels gespendeerd aan een tasje wat ik wilde maken voor mijn bestek, dan ligt het niet zo verspreid in m’n tas. Ik schreef eerder al over mijn bamboe bestek wat ik overal mee naartoe neem. Daarbij had ik een oude strandtas waar vlekken in zaten, dus die moest eigenlijk ‘weg’ (oh ja, er bestaat niet zoiets als weg) moest. Dus heb ik een stuk van de tas uitgeknipt en dit er van gemaakt (zie foto). Oh, wat ben ik toch een trotse creatieveling nu hihi.

Dinsdag
Ik werkte in de supermarkt tot laat. Na werk keek ik op de website van de bioscoop om nog even te kijken hoe lang ‘All eyez on me’ over Tupac Shakur nog draaide. Ik wilde hem al een tijd zijn, vooral sinds ik laatst ‘Staight outta Compton’ zag. Om 21:30 draaide de laatste film (de aller allerlaatste), dus we (we = my bf + me) zijn snel naar de bioscoop geracet om de film nog te bekijken. Ik vond de film erg leuk! De muziek van Tupac ken ik goed dus op een of andere manier voelt zo’n film dan lekker vertrouwd. Ja, spontane dingen zijn leuk.

Woensdag
Omdat we gisteren laat terug waren van de film sliepen we wat langer uit. I know, weer het ik-zal-vroeg-opstaan-ritueel verprutst. Maar ach. We haalden mijn bed en bureau vandaag uit elkaar! Dit voelde erg goed. Ze gaan beide plaatsmaken voor een groter bed. Ze gaan op Marktplaats, dus lekker #zerowaste, mijn bureaustoel is inmiddels al weg! Dan heb ik dus qua meubels alleen een klein kastje, een twijfelaar en plankjes aan de muur in mijn kamer (en een ingebouwde kast dan). Heerlijk minimalistisch gaat het worden en ik ben er nu al erg blij mee! ’S Middags ging ik voor het eerst lunchen bij ETN, een café (noem je het zo?) voor salades en soepen. Ik wilde er al eerder heen, maar dat lukte nog niet helemaal. Ik had een heerlijke (vegan) wrap met wortel, slamelange, hummus, ui en tahindressing. Hmmmm… Ik ben natuurlijk wel weer vergeten een foto te maken, ik ben er nog niet zo aan gewend dat ik mijn leven met de hele wereld deel nu (niet dat mijn foto talent zo geweldig is, maar dat komt nog!).

bed

Liefs,
Romee


3 thoughts on “Weekoverzicht #2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s