Mijn eerste weekoverzicht!

Deze zomer wil ik iets nieuws proberen: een weekoverzicht. Hierin wil ik iedere week plaatsen wat ik heb meegemaakt. Maar nee, mijn doel is niet om beroemd te worden of te laten zien hoe spannend mijn leven wel niet is *kuchkuch*. Ik wil jullie graag een realistisch beeld geven van hoe ik leef, zonder afval. Zo kun je zien wat mij dan bezig houdt en waar ik tegen aan loop tijdens mijn weg naar een leven zonder afval. En ik ben gewoon ontzettend gek op schrijven hihi. Iedere donderdag zal er een weekoverzicht online komen te staan. Dit wordt een soort experiment, dus mijn zomer deel ik met jullie. Excuseer me wel voor de slechte foto’s, ik loop nog altijd rond met een IPhone 4 en de camera die ik wil laat nog even op zich wachten #armestudent.

Donderdag
Donderdag was mijn eerste vakantiedag! Ja, echt. Ik heb gewoon nu al vakantie. Het afgelopen half jaar heb ik stage gelopen in de Penitentiaire Inrichting in Lelystad, de gevangenis ja. Een ontzettend gave stage was dit! Ik liep per 40 uur stage per week, dus om nu in eens vakantie te hebben voelt heel erg gek. Vooral om vandaag niet vroeg op te hoeven staan is vreemd. Ik woonde bij mijn vriend en schoonouders, omdat Lelystad nogal ver weg is van Enschede. Vandaag ben ik terug verhuist naar Enschede. Al mijn spullen pasten in mijn sporttas. Ik ben er nog niet helemaal uit of dit minimalistisch genoeg is of niet. Soms vind ik echt dat ik veel te veel spullen heb. Ook trainde ik weer mee met mijn eigen handbalteam in Enschede, dat was fijn.

Vrijdag
Vandaag stapte ik vroeg mijn bed uit. Ik denk dat ik dit probeer vol te houden, zo heb ik veel aan mijn dag. Ik ging met de trein naar mijn vriend om een van zijn vrienden op te halen van Schiphol. Diegene was een aantal maanden in het buitenland geweest voor een soort stage. Dit was de eerste keer dat ik iemand ophaalde van Schiphol, best gek. Ik was helaas niet goed voorbereid en kocht onderweg een sandwich in plastic, ik had het wachten korter ingeschat. Tip voor de volgende keer: meer eten meenemen voor mezelf #leermoment. ‘S avond hebben we met z’n allen een vuurtje gemaakt en zaten we lekker bij te kletsen tot in de nacht. De vakantie voelt nu al erg goed!

IMG_2426

Zaterdag
Vandaag gingen mijn vriend en ik naar Bataviastad in Lelystad. Een leuk uitje! Ik hou van shoppen, ook zonder iets nieuws te kopen. In de winkels doe ik altijd inspiratie op voor nieuwe kledingcombinaties van mijn huidige kleding. Toch heb ik iets gekocht, wat niet vaak voorkomt trouwens. En ik ben er ontzettend blij mee! Een mooi jurkachtig topje. Af en toe koop ik iets nieuws, en als ik dat dan doe probeer ik me vooral niet schuldig te voelen. Ik ben ook maar een mens, niet? ‘S avonds zaten we weer heerlijk op de veranda met wat lekkere snacks en familie en vrienden.

Zondag
Vanochtend stond ik weer vroeg naast mijn (nou ja, die van mijn vriend dan) bed. Ik had namelijk een handbaltoernooi dus ik moest terug naar Enschede. Met het openbaar vervoer reizen vind ik normaal gesproken heel relaxt, maar vandaag was het een ramp. Op http://www.ns.nl stond dat de trein van 08:15 wel zou rijden, wat dus niet zo was. Daar sta je dan op het station met je goede gedrag. Na een half uur wachten kwam de volgende. Eenmaal bij de overstap zat ik in een nieuwe trein, en ook die reed niet *zucht*. Ik was niet blij. Soms is reizen met de trein shit. Gelukkig was het lekker weer een voelde het goed om lekker te sporten. Ook al waren we niet op ons best haha …

Maandag
Om het vroeg opstaan in stand te houden was ik weer om 07:00 op. Ik had een afspraak bij het ROZ groep in Hengelo, voor mijn plannen om ondernemer te gaan worden. Het was ontzettend leuk en inspirerend, ik zit altijd vol met energie tijdens die afspraken. Ook ben ik bezig geweest met mijn moestuintje, waar ik altijd heel blij van word hihi. Samen met een vriendinnetje ging ik naar de bioscoop, naar The Circle, met Tom Hanks en Emma Watson. Heel fijn om met 30 graden naar de bioscoop te gaan hoor, écht. We hadden de hele zaal voor ons alleen en de airco stond goed aan. Natuurlijk ging ik in zero waste stijl, met water in mijn eigen drinkfles en zelfgemaakte popcorn in mijn katoenen zak.

IMG_2441
Zero waste popcorn en water!

Dinsdag
Vandaag was een drukke dag , maar op een erg leuke manier. Ik had een aantal klusjes in huis te doen, onder andere de badkamer schoonmaken. Wanneer ik op mezelf ga wonen (geen idee wanneer hoor) ga ik experimenteren met zelf schoonmaakmiddel maken, ik heb er al veel over gelezen. Verder was ik te vinden in de bibliotheek, ik ben een echte boekenwurm. Momenteel waag ik me aan de Harry Potter serie, want ja, die heb ik nog nooit gelezen #barbaar. Ik kwam wat teamgenoten tegen op het terras waar ik nog even zat te kletsen en had tevens weer een afspraak voor mijn ondernemersplan, met Enactus. Tevens weer een hele inspirerende en leuke afspraak, maar daarover later meer! ‘S avonds ging ik weer met de trein naar mijn vriend, gelukkig dit keer zonder vertraging!

Woensdag
Ik ben echt dol op dit warme weer, van mij mag het wel iedere dag zomer zijn! Samen met mijn vriend verfden we nachtkastjes en gingen we heerlijk naar het terras. Zon, terras, een drankje (zonder rietje natuurlijk!) en gezelligheid, yes, ik was in mijn nopjes. We hebben ook een heel stuk gefietst, want dat vind ik heel erg leuk! Klinken we al als een bejaard stel? (#sorrynotsorry). Ook verkocht ik weer een boek op Marktplaats, heerlijk als ik spullen een nieuw leven kan geven, en mijn kamer wordt weer wat meer minimalistisch zo!

IMG_2358
Weer een boek verkocht!

Liefs,
Romee


One thought on “Mijn eerste weekoverzicht!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s