Een groene bankpas: Triodos

Wanneer ik mijn bankpas tevoorschijn haal krijg ik vaak verbaasde blikken op me geworpen. Mijn bankpas is namelijk knalgroen. Natuurlijk is niet alleen het pasje groen, mijn bank is dat ook. Want het kan, groen bankieren. Daarom bankier ik bij de Triodos bank.

Misschien is het je al een aantal keren opgevallen, mij wel in ieder geval. ING in het nieuws, ze komen hun beloftes op het gebied van duurzaamheid niet na. Investeringen in kolen, plofkippen, noem het maar op. Uit onderzoek bleek dat ook ABN AMRO nog steeds flink investeert in schadelijke energieopwekking. En dat terwijl ze zeggen het beste met ons voor hebben. Teleurgesteld was ik dan, maar nooit bedacht ik me dat dit met mijn geld gebeurde. Want ja, investeren doen ze ook met mijn geld. Nou ben ik geen miljonair, maar elke euro die naar zulke praktijken gaat is er één te veel.

Maar goed, genoeg negatieve info. Dit alles was verleden tijd toen ik hoorde van de Triodos bank. Triodos is een bank die investeert in een duurzame toekomst. Je kunt de jaarverslagen en investeringen prima vinden op de website. Leuke extra, bij Triodos recyclen ze ook de identifiers. Dus als je oude leeg is, lever hem vooral in!

Triodos bankieren kost niet meer dan bankieren bij een ABN-AMRO of ING. Alles wat je hoeft te doen is overstappen, en dit maken ze je erg makkelijk. Ook vond ik nog twee leuke filmpjes (één en twee) over duurzaam bankieren en wat er gebeurt als mensen verteld wordt wat er écht gebeurd met hun geld, want die mooie reclames van de ING kennen we allemaal.

Benieuwd? Check de eerlijke bankwijzer. Daar kun je zien hoe elke bank scoort op verschillende thema’s zoals duurzaamheid, klimaatverandering en dierenwelzijn.

Liefs,
Romee


Een reactie op “Een groene bankpas: Triodos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s