Leestip: Marie Kondo

Deze week schijf ik over Marie Kondo. Marie Kondo is een opruimcelebrity. Niet gedacht dat dat bestond he? Ze runt een adviesbureau, waarmee ze mensen helpt hun huis (en leven) weer op orde te krijgen, en heeft twee boeken geschreven. Een vriendinnetje van me (die overigens ook blogt) heeft allebei de boeken en ik mocht ze van haar lenen (lief!). Ik heb ze intussen allebei uit en ik ben om.

Haar eerste boek heet Opgeruimd! en kwam in februari 2015 uit. Het boek is een New York bestseller en inmiddels is het wereldwijd ruim vier miljoen keer verkocht. Een boek over opruimen, raar? In eerste instantie denk je vast net als mij, wie heeft nu een boek nodig om te kunnen opruimen? Maar geloof me, het helpt echt. Naast dat het boek ontzettend leuk is (ik had hem in twee dagen uit haha!) geeft hij ook enorm tips en werkt hij de bekende KonMarie-methode uit.

Met het eerste boek kan je al heel veel doen, maar toch is er nog een tweede deel uitgekomen. Het tweede deel heet Spark Joy en kwam in 2016 uit. Dit tweede boek is een aanvulling op het eerste. Helaas kwam er naar mijn mening veel herhaling uit het eerste naar voren, wat ook logisch is, het is immers een methode. Toch is het echt een aanrader. In boek twee worden namelijk allemaal illustraties gegeven en zo weet je precies hoe je bepaalde dingen het beste kunt opbergen. Erg leuk gedaan, in het eerste boek kon ik me bijvoorbeeld niet zo goed inbeelden hoe je kleren het best kunt opvouwen.

De boeken gaan niet zozeer over afval of zero waste, maar wel deels over minimalisme (ik ben er gek op!) en gelukkig zijn, en daar wordt de wereld ook een beetje mooier door vind ik. Door de Marie Kondo methode heeft mijn kamer weer een leuke twist gehad haha!

Tip in het kader van duurzaamheid: Leen het boek van iemand, net zoals ik deed. Je kan ook wachten tot het uitkomt in de bieb, maar dat duurt meestal wat langer helaas.


7 thoughts on “Leestip: Marie Kondo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s