Het meest nutteloze wegwerpproduct: een rietje

Toen ik een tijdje geleden met vrienden op het terras zat had ik zin in ice tea. Dus ik bestelde. ‘Mag ik een ice tea zonder rietje, alsjeblieft?’. Ik werd ontzettend raar aangekeken door de serveerster en een aantal vrienden van me. Maar wat is hier zo raar aan? Wat is de toegevoegde waarde van een simpel rietje? Zelf vind ik een rietje het meeste nutteloze wegwerpproduct dat er bestaat (al zijn alle wegwerpproducten nutteloos in mijn ogen).

Ik vind het sowieso raar, wanneer ik een cola bestel krijg ik gewoon een glas zónder rietje, bestel ik een ice tea, dan krijg ik een glas mét rietje (en vaak ook nog een plastic stampertje voor je citroen). Waarom? Geen flauw idee. En waarom gebruiken we nog wegwerprietjes? Ik bedoel, wie heeft de de schildpadvideo niet gezien?

Rietjes zijn leuk, dat snap ik best. Maar plastic is dat niet. Hierom ben ik overgestapt naar: roestvrijstalen rietjes! Het plezier van rietjes, maar dan zonder plastic. Geweldig idee, niet? Ze zijn verkrijgbaar voor 2,50 bij de Dille en Kamille. Ik heb er twee gekregen van de Sint ;) Verder vermijd ik plastic rietjes, dus waar en wanneer ik ook iets bestel vraag ik altijd: Zonder rietje, alsjeblieft? Kleine moeite.

De reden dat ik rietjes überhaupt nog gebruik, ik zou ze namelijk ook helemaal kunnen verbannen uit mijn leven, is omdat ik al meerdere malen heb gelezen dat het beter is voor je tanden. Nu drink ik meestal water, maar als ik eens zin heb in wat anders, kan ik gerust drinken zonder dat mijn tandglazuur eraan gaat. Daarnaast opent het onderwerp vaak een dialoog en maakt het mensen bewust. Ik hoop namelijk dat als ik vraag om geen rietje (of zelf een roestvrijstalen gebruik) dat mensen gaan nadenken of er zelfs naar vragen. Want rietjes, wie heeft die nou echt nodig?


5 thoughts on “Het meest nutteloze wegwerpproduct: een rietje

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s