De 365-challenge: elke dag afval rapen

Op mijn blog is duidelijk geworden dat ik probeer te leven zonder (plastic) afval en ik hierover ook jullie informeer. Toch is dit nog niet genoeg naar mijn mening, ik probeer namelijk de eco-fouten van anderen ook te herstellen, met een gewoonte die ik de 365-challenge noem!

De 365-challenge is erg simpel en daarom ook haalbaar. De challenge luidt: raap iedereen dag één stukje afval op en gooi deze in de prullenbak. Goed te doen toch? Vind ik ook!

De meeste stukjes die ik oppak liggen in de fietsenstalling van het station in Enschede, want wat is het daar een bende! Doe je mee? Dan raad ik je aan om net als ik op een vast moment één stukje op te rapen. En nee, veel moeite en tijd kost het niet.

Sommige mensen maken er echt een levensdoel van om de troep van anderen op ruimen en hier heb ik echt respect voor. Peter Smith van stichting Stichting Klean bijvoorbeeld, hij fiets elke dag rond om zo met een soort prikstok afval van de straat te prikken en in zijn mandje voorop te doen. Dat noem ik nou eens doorzettingsvermogen. Een leuk feitje:

‘Als 25% van de Nederlanders zweert om dagelijks één stuk zwerfvuil op te rapen dan hebben we een nieuw probleem… er ligt te weinig!’

Ik ben één persoon van die 25%, yes!

Liefs,
Romee


3 thoughts on “De 365-challenge: elke dag afval rapen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s