De 365-challenge: elke dag afval rapen

Op mijn blog is duidelijk geworden dat ik probeer te leven zonder (plastic) afval en ik hierover ook jullie informeer. Toch is dit nog niet genoeg naar mijn mening, ik probeer namelijk de eco-fouten van anderen ook te herstellen, met een gewoonte die ik de 365-challenge noem!

De 365-challenge is erg simpel en daarom ook haalbaar. De challenge luidt: raap iedereen dag één stukje afval op en gooi deze in de prullenbak. Goed te doen toch? Vind ik ook!

De meeste stukjes die ik oppak liggen in de fietsenstalling van het station in Enschede, want wat is het daar een bende! Doe je mee? Dan raad ik je aan om net als ik op een vast moment één stukje op te rapen. En nee, veel moeite en tijd kost het niet.

Sommige mensen maken er echt een levensdoel van om de troep van anderen op ruimen en hier heb ik echt respect voor. Peter Smith van stichting Stichting Klean bijvoorbeeld, hij fiets elke dag rond om zo met een soort prikstok afval van de straat te prikken en in zijn mandje voorop te doen. Dat noem ik nou eens doorzettingsvermogen. Een leuk feitje:

‘Als 25% van de Nederlanders zweert om dagelijks één stuk zwerfvuil op te rapen dan hebben we een nieuw probleem… er ligt te weinig!’

Ik ben één persoon van die 25%, yes!

Liefs,
Romee


3 reacties op ‘De 365-challenge: elke dag afval rapen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s