Afvalvrij lunchen met een broodtrommel

Zoals je misschien al hebt gelezen in het stukje ‘over mij’ ben ik student. En als student moet je (bijna) iedere dag naar school. Op school moet je ook eten, net zoals ieder ander mens. Nu hebben wij bij ons op school een grote kantine met veel lekker eten, alleen één probleem, bijna al het eten zit verpakt (in plastic). Daarom neem ik net zoals als kind op de basisschool al deed een broodtrommel mee (samen met mijn drinkfles natuurlijk). Ouderwets? Misschien. Maar wel zero waste.

Een broodtrommel is superhandig op drie manier. Eén: ik neem al mijn eten mee van huis en dus sleep ik geen afval mee (meestal leef ik op fruit, groenten en noten). Mijn ouders kopen dit in plastic zakjes, jammer, maar goed, daar kan ik nu niets aan doen. Ik produceer in ieder geval niet nog meer afval en als ik op mezelf woon kan ik inkopen doen hoe ik zelf wil. Twee: ik bespaar geld, want ja, elke dag broodjes kopen in de kantine is duur (en zoals iedere student ben ik niet al te rijk). Drie: neem je je eten mee, dan kom je niet in de verleiding om ongezonde dingen te kopen. Tip: maak lekkere recepten klaar en doe hier moeite voor, dus geen droge boterham met hagelslag (mag natuurlijk wel)! Makkelijke lunch recepten komen binnenkort nog online te staan!

Dus de zero waste tip van deze week: neem een broodtrommel mee. Zelf heb ik nog altijd mijn oude broodtrommel, van plastic helaas (zie foto, maar let vooral niet op de vlekjes). Zonde om die weg te gooien, ook al is het plastic. Heb je nog geen broodtrommel? Ga dan voor roestvrijstaal of neem een weckpot mee! Roestvrijstaal en glas zijn 100% recyclebaar, waaien niet zo makkelijk de oceaan in als plastic, zijn niet gemaakt van olie en gaan lang mee!

Liefs,
Romee


9 thoughts on “Afvalvrij lunchen met een broodtrommel

  1. Ik heb een aantal jaren geleden een broodtrommel van bamboe gekocht. Supermooie broodtrommel, maar helaas echt alleen voor brood: beide delen sloten niet zo goed op elkaar, dus dingen als rijst/groente/ei etc kon je er niet echt in meenemen.
    Ik neem dus wel vaak glazen potjes (pindakaaspotjes, andere bakjes) mee met groenten e.d.
    En als ik brood meeneem zowel plastic broodtrommels als die van bamboe (als je die toch al hebt :P). Bij de IKEA hebben ze nu trouwens ook glazen ovenschalen op broodtrommelformaat, wel met een plastic deksel (maar die sluit wel goed af).

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s