Ecosia: De groene zoekmachine

Dit is de allereerste post onder het thema ‘wat je moet weten’. Deze post gaat namelijk over iets simpels, maar wel iets wat heel mooi is. Wanneer mensen zien dat ik dit gebruik komen er ook vrijwel altijd leuke vragen mijn kant op. Ik heb het over Ecosia.

http://www.ecosia.org is mijn vervanger voor http://www.google.nl. Want wat Google doet met haar winst is leuk, mooie kantoren met hippe gadgets en werkruimtes en ga zo maar door. Maar wat Ecosia met haar winst doet vind ik nog veel mooier.

Ecosia plant namelijk bomen van haar winst. Op het moment dat ik dit schrijf zijn er door Ecosia al 5.361.515 bomen geplant! Bomen creëren frisse lucht en absorberen CO2 (dus ben je geen 100% heilig bio-boontje, dan compenseer je met Ecosia bijvoorbeeld je hoognodige busritjes).

ecosia plaatsen.png
De projecten van Ecosia

Het zoeken met Ecosia gaat echt precies hetzelfde als via Google. Alleen even een andere startpagina instellen! Je kan dus met zoeken op internet de wereld een beetje mooier maken. Ohja! En een leuke plus. Rechts bovenin de pagina zie je persoonlijke ‘tree-counter’. Hierop kan je zien hoeveel planten er dankzij jou al zijn geplant.

Als je je inschrijft voor e-mail updates, krijg je leuke berichten over wat Ecosia heeft bereikt of mee bezig is. Zoals dit filmpje over 2016.

Liefs,
Romee


Een reactie op “Ecosia: De groene zoekmachine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s