Ecosia: De groene zoekmachine

Dit is de allereerste post onder het thema ‘wat je moet weten’. Deze post gaat namelijk over iets simpels, maar wel iets wat heel mooi is. Wanneer mensen zien dat ik dit gebruik komen er ook vrijwel altijd leuke vragen mijn kant op. Ik heb het over Ecosia.

http://www.ecosia.org is mijn vervanger voor http://www.google.nl. Want wat Google doet met haar winst is leuk, mooie kantoren met hippe gadgets en werkruimtes en ga zo maar door. Maar wat Ecosia met haar winst doet vind ik nog veel mooier.

Ecosia plant namelijk bomen van haar winst. Op het moment dat ik dit schrijf zijn er door Ecosia al 5.361.515 bomen geplant! Bomen creëren frisse lucht en absorberen CO2 (dus ben je geen 100% heilig bio-boontje, dan compenseer je met Ecosia bijvoorbeeld je hoognodige busritjes).

ecosia plaatsen.png
De projecten van Ecosia

Het zoeken met Ecosia gaat echt precies hetzelfde als via Google. Alleen even een andere startpagina instellen! Je kan dus met zoeken op internet de wereld een beetje mooier maken. Ohja! En een leuke plus. Rechts bovenin de pagina zie je persoonlijke ‘tree-counter’. Hierop kan je zien hoeveel planten er dankzij jou al zijn geplant.

Als je je inschrijft voor e-mail updates, krijg je leuke berichten over wat Ecosia heeft bereikt of mee bezig is. Zoals dit filmpje over 2016.

Liefs,
Romee


One thought on “Ecosia: De groene zoekmachine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s