Een alternatief voor wegwerpscheermesjes

De safety razor, dé zero waste manier van scheren! De gebruikelijk scheermesjes  zijn vaak wegwerpmesjes en waar belanden deze uiteindelijk? Juist, in de prullenbak. Laat dat nou precies de plek zijn waar ik ze niet wil zien.

Toen ik net als bij de wattenschijfjes door mijn prullenbak ging, waren daar al die afschuwelijke plastic scheermesjes. Dus ging ik op zoek naar een alternatief. Gelukkig zijn er veel meer zero wasters op deze wereld, dus al snel kwam ik uit bij de safety razor.

Meteen besteld op bol.com. Ja, nieuw helaas. (nieuwe dingen vermijd ik, maar daar kom ik later nog op terug) Maar het idee van een tweedehands scheermes zat me toch niet helemaal lekker. Plus, dit moet je maar net ergens tegen komen. Oké, terug naar waar ik was! Ohja, bol.com.  Ik heb gewoon de eerste de beste basic safety razor genomen, want naar mijn idee zat er niet zo veel verschil in de houder zelf. Dom, dom, dom. Die van mij is deels van plastic, maargoed, dit gooi ik niet weg. Laten we het zo maar goed praten. Ohja, en het houdertje waarin ik hem bewaar is ook van plastic.scheermes

Het scheermes die ik je aanraad om te kopen kost 47,37 bij bol.com. Ja, dit erg veel geld voor één scheermes. Maar nu komt het, want hoe werkt de safety rezor nou eigenlijk en waarom kocht ik dit gekke ding? Het scheermes wat je ziet op het plaatje is eigenlijk een soort houder die eindeloos meegaat. Je hoeft dus alles het mesje te vervangen.

Maar hoe zit het precies met het afval?

In de oude situatie:
– Honderden (duizenden?) plastic mesjes in je leven die je weggooit. En plastic, is gemaakt van olie, wat uiteindelijk opraakt en de verbranding ervan is ontzettend schadelijk. (Recyclen ben ik niet zo van, hierover lees je later in een andere post meer, maar je kan het mesje ook niet van het plastic scheiden in de wegwerpmesjes)

De nieuwe situatie:
– Doei plastic afval! Dat is een winst op zich. De nieuwe safety razor is gemaakt van roestvrij staal. 100% recyclebaar!
– Het enige afval zijn de mesjes van roestvrij staal. 100% recyclebaar, minder en geen plastic afval! Yes!
– De mesjes moet je echter wel bestellen, ik heb dit tot nu toe één keer gedaan, bij mijn pakketje zaten namelijk al drie mesjes, de safefty razor heb ik sinds januari 2016, ik heb dus iets langer dan een half jaar gedaan met 3 mesjes.
-De mesjes die ik kocht zijn ook van bol.com en kostten met 6,96 voor 5 mesjes. Let op! Sommige leveranciers leveren de mesjes in plastic. Ik heb de mijne van Gillette deze zaten in een kartonnen doosje en de mesjes zijn verpakt in papier (gelukkig een hernieuwbare bron, bomen). Het pakketje zelf werd wel geleverd in papier met daarin bubbeltjesplastic, ugh! Hier ga ik de volgende keer achteraan.

Je hebt je investering van 47,37 voor het scheermes op de lange termijn dus zeker terug!

Veel succes met zero waste scheren!

Liefs,
Romee


6 thoughts on “Een alternatief voor wegwerpscheermesjes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s