Zero waste wattenschijfjes

Wattenschijfjes. Als meisje die make-up draagt kan je haast niet zonder. Wat make-up remover erop en boenen maar. En dan? Juist, na 1 keer gebruiken gaan deze rondjes de prullenbak in. Dat moet anders!

Wanneer je over wilt gaan op zero waste is het vaak een goede eerste stap om door je afval te gaan. Zo krijg je namelijk een goed overzicht in wat je allemaal wel niet weggooit. En wat vond ik in de mijne? Precies, allemaal wattenschijfjes vol met make-up. Het ergste? De schijfjes zijn niet te recyclen, vallen dus onder restafval en gaan allemaal naar de verbrandingsoven. Tevens zijn de wattenschijfjes bijna altijd verpakt in plastic (wat wordt gemaakt van olie). Hallo CO2 uitstoot en onnodig grondstofverlies (olie).

Oke, dus de wattenschijfjes die ik nog had gaf ik weg aan mam. Maar wat nu? Wasbare wattenschijfjes! Je kon ze kopen maar ook zelf maken, dus begon ik met haken! Want als ik ze zelf maak scheelt dit vervoer (en dus CO2-uitstoot) en verpakkingsmateriaal dacht ik. Het tutorial vind je hier. Voor mij was het haken van de watjes helaas iets te moeilijk.

Gelukkig zijn er genoeg creatievelingen in de wereld. Dus kocht ik de wattenschijfjes. Ik vond ze op http://www.lanaluna.nl. Bij LanaLuna zijn ze verkrijgbaar in setjes van 7 voor 6 euro 25. Nu heb ik 2 setjes van 7 besteld voor 14.50, zo hoef ik ze maar 1 keer te wassen in de 2 weken als ik er elke dag 1 gebruik (dit hangt af van hoe veel make-up je gebruikt) Ik woon nog thuis, maar gelukkig is mijn vader zo lief om ze voor me te wassen.

De schijfjes die ik heb zijn roze en gemaakt 100% biologische katoenen fleece. Yes ook nog biologisch! Ze zijn vrij groot, namelijk 8 centimeter, veel breder dan wegwerpwattenschijfjes, maar dit vind ik zelf erg fijn. De schijfjes doe je in een wasnetje en kan zo bij de andere was in. Ik raad je wel aan om de schijfjes in een donkere kleur te bestellen, zo zijn vlekken minder zichtbaar. Want ja, helaas is mascara vaak chemische troep die vlekken geeft.

Al met al, een kleine investering van 14,50 (exclusief bezorgkosten) en je hebt nooit meer wattenschijfjes als afval, plus je hoeft nooit meer nieuwe wattenschijfjes te kopen dus de investering heb je zo terug. Schonere wereld, here we come!

Liefs,
Romee


4 reacties op ‘Zero waste wattenschijfjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s